user_mobilelogo

 

Praktische info: 

 • Vlucht:
  De vlucht dien je zelf te regelen. Je kunt vliegen vanaf Schiphol met zowel KLM (Jose Marti International, Havana) als TUIfly (Varadero). TUIfly heeft echter geen vlucht die aankomt op donderdag 30 augustus of die vertrekt op zondag 9 september. Als je met TUIfly naar Varadero vliegt moet je daarna nog een bus+ taxi of directe taxi nemen om naar het hotel te komen (ongeveer 1 uur reistijd). Dit kan een optie zijn als je eerder komt of langer blijft om nog te relaxen in een resort in Varadero.

 • Transfer:
  Wij hebben een transfer geregeld vanaf het vliegveld in Havana naar het hotel op donderdag 30 augustus 15.00 uur (aankomst KLM vlucht 14.40 uur) en van het hotel naar het vliegveld op zondag 9 september (vertrek KLM vlucht 16.40 uur). Als je aankomt op een andere dag, een ander tijdstip of op een ander vliegveld dien je zelf vervoer naar het hotel te regelen. De vlucht waar wij een transfer voor hebben geregeld is:

  Heen: Vlucht KL0723, Amsterdam - Schiphol (AMS) op donderdag 30 augustus 10.25 uur, rechtstreekse vlucht naar Havana - Jose Marti International (HAV), aankomst donderdag 30 augustus om 14.40 uur lokale tijd.
  Terug: Vlucht KL0724, Havana - Jose Marti International (HAV) op zondag 9 september 16.40 uur, rechtstreekse vlucht naar Amsterdam - Schiphol (AMS), aankomst maandag 10 september om 8.05 uur lokale tijd.

 

 

 

 • Verblijf:
  Het verblijf zal zijn in een Casa Particular in Havana. Je verblijft dus bij een Cubaans “gastgezin”, maar hebt wel je eigen slaapkamer en meestal ook aparte sanitaire voorzieningen (soms gedeeld met andere gasten). Omdat iedere Casa Particular anders is kunnen wij niet vantevoren aangeven hoe de indeling van het de Casa Particular zal zijn. Uiteraard zullen wij ons best doen om een soort comfortabel mogelijke Casa Particular te regelen. Het is ook mogelijk om zelf een accommodatie regelen, bijvoorbeeld een hotel. Van de totale reissom zal dan het bedrag voor accommodatie afgetrokken worden.

 • Visum (toeristenkaart): Je moet zelf zorgen voor een geldige toeristenkaart. Dit kan op verschillende manieren:
  • in persoon via het Consulaat in Rotterdam
  • in persoon door iemand anders via het Consulaat in Rotterdam (extra kosten) 
  • per post via het Consulaat in Rotterdam (extra kosten)
  • via een online visumbureau, bijvoorbeeld http://www.cubavisa.net
  • via de TUI servicebalie op Schiphol - vertrekhal 3, wel voor de zekerheid even bellen 020-8921631. (extra kosten)
  • of informeer naar mogelijkheden via de vliegmaatschappij

 • Paspoort:
  Zorg dat je een paspoort hebt dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

 • Luchthavenbelasting:
  In het verleden moest je bi vertrek uit Cuba 25 CUC per persoon betalen op de luchthaven. Deze luchthavenbelasting is per 1 mei 2015 afgeschaft en is het dus niet langer noodzakelijk om dit bij vertrek te betalen.

 • Verzekeringen:
  Zorg er zelf voor dat je een goede reis- en annuleringsverzekering hebt met werelddekking. Controleer bij je verzekeringsmaatschappij of het gehele arrangement ook onder je annuleringsverzekering valt, aangezien je reis uit losse delen bestaat (vlucht, dans-arrangement). Bovendien ben je verplicht om een ziektekosten- of reisverzekering te hebben met dekking voor medische kosten bij een door Cuba erkende verzekeraar. Hoewel wij het nog nooit hebben meegemaakt dat ze er naar vragen, moet je officieel kunnen aantonen dat je verzekerd bent bij aankomst op het vliegveld. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op cuba.nlambassade.org of rijksoverheid.nl.

 • Vaccinaties:
  Voor reizigers naar Cuba worden een aantal vaccinaties geadviseerd. Kijk bijvoorbeeld op lcr.nl voor de aanbevolen vaccinaties.

 • Betalen in Cuba:
  Pinnen met een reguliere bankpas is niet mogelijk! De ambassade adviseert voldoende contant geld mee te nemen (Euro's, deze kunnen in Cuba gewisseld worden naar de lokale munteenheid CUC).

 

------------------------------------  

De Reis gaat zeker door!

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan bovenstaande informatie. De informatie kan tussentijds wijzigen en is onder voorbehoud van eventuele schrijffouten.